Какво се случи до този час?   Експерти от министерството на транспорта

...
Какво се случи до този час?  
Експерти от министерството на транспорта
Коментари Харесай

Очаквате ли, че решението за оръжието ще събере управленска коалиция?

Какво се случи до този час?   

Експерти от министерството на превоза вършат втори оглед на горелия нощес бърз трен по линията София - Варна. Изгорели са три вагона, като се счита, че огънят е тръгнал от искра в локомотива, което е станало към 19.40 часа, когато композицията се намирала сред село Могила и Каспичан. Машинистът е натиснал ръчна спирачка, а пасажерите са били евакуирани незабавно. Леко потърпевш е единствено машинистът. Пътниците са извозени до Варна с рейсове. В момента придвижването на влаковете по линията е възобновено. От " БДЖ - Пътнически транспорти " в Горна Оряховица споделят, че горелия трен е минал постоянния механически обзор. На българо-гръцката граница пък продължава гасенето на пожара, откакто през вчерашния ден огънят се трансферира на българска територия от южната ни съседка.  

Ще се върне ли хартиената бюлетина и ще има дефинитивно " Да " за придобиването на нови осем изтребителя Ф-16 - това чакаме да решат през днешния ден депутатите. В сряда Комисията по защита утвърди пазаруването на втората партида изтребители, а през вчерашния ден и бюджетната комисия даде зелена светлина. От " Продължаваме Промяната " желаеха да бъде записано, че заплащанията ще спрат, в случай че има закъснение по осъществяването.

Европейският съюз възнамерява да употребява съветски пари за възобновяване на Украйна след войната. Наскоро адвокати са били натоварени със задачата да ревизират вероятните разновидности Евросъюзът да употребява милиардите активи на съветската централна банка, замразени от страните членки. Конфискацията на тези активи обаче е извънредно комплицирана и може да докара до дълги правни борби, отбелязва Българска телеграфна агенция. И въпреки всичко с навлизането на войната в деветия месец и неуспехът на глобите да накарат Владимир Путин да спре военните интервенции, Брюксел да търси способи да лиши Русия изцяло от тези активи.

Лудогорец загуби с 1:3 гостуването си на Рома, което бе и финален мач за разградчани в груповата фаза на Лига Европа, съобщи " Корнер ". Българският първенец приключва на трето място в класирането на своята група и ще играе в Лигата на конференциите през пролетта. Рик Джонатан откри за българския отбор през първото полувреме, само че Рома стигна до поврат през втората част след два гола от дузпи на Лоренцо Пелегрини и един от игра на Николо Дзаниоло. Именно той, който се появи в игра на почивката, създаде двата наказателни удара за италианците. Черногорският арбитър анулира изравнителен гол на Лудогорец за 2:2, а също по този начин остави и българите в понижен състав в края на мача, когато Оливие Вердон бе изпъден за рискова игра. Междувременно стана ясно кои са евентуалните противници за " орлите " в Лигата на конференциите. Това са Фиорентина (Италия), Андерлехт и Гент (Белгия), Лех Познан (Полша), Партизан Белград (Сърбия), Днипро 1 (Украйна), ЧеФеРе Клуж (Румъния) или Базел (Швейцария).

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  -  

Какво ни впечатли доскоро?

Шест агнета и шест овце са откраднати от база на селскостопанската гимназия в Гоце Делчев. Какво започнаха полицията и прокуратурата, чуйте в Podcast новините. 

А какво ще кажете за това?

България ще изпрати оръжие на Украйна, реши 48-ото Народно заседание. Предложението мина с гласовете на ГЕРБ, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи, " Демократична България " и " Български напредък ". " Против " гласоподаваха " Възраждане " и Българска социалистическа партия, а Радостин Василев от Политическа партия се въздържа.

Ето за какво ви питаме:



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?  

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР